kinderlessenBij manege en Stal Brouwer Zadelpret kunnen kinderen en volwassenen lessen krijgen. Onze stal is gevestigd in Waverveen (net over de grens van Uithoorn, Amstelveen en De Ronde Venen)

De lessen voor kinderen worden alle dagen, behalve op zondag gegeven. De instructies worden regelmatig afgewisseld in zowel dressuur en springlessen. Bij regenval gaan de lessen in principe gewoon door. Regent het extreem hard dan gaan we in de kantine theorie behandelen. We leren de kinderen op een leuke ontspannen manier paard rijden waarbij er ook aandacht is voor opzadelen en borstelen. Als je al een beetje kan rijden word er af en toe iets leuks bedacht bijvoorbeeld tally- ho, buiten rijden of spelletjes.

De lessen beginnen na schooltijd met als topdrukte de woensdagmiddag en de gehele zaterdag. Dit zijn ook de lesdagen die de langste wachtlijst hebben, want velen willen op deze dagen les. Regelmatig word er bekeken of wij weer wat ruimte kunnen creëren voor de mensen op de wachtlijst. De beginners hebben meer aandacht nodig om het paardrijden onder de knie te krijgen en zodra zij wat steviger in het zadel zitten proberen wij verschillende kinderen van dit niveau weer bij elkaar te voegen. Zodoende krijgen wij weer wat mogelijkheden om mensen van de wachtlijst een plekje in een les te geven. Op deze manier gaat de wachtlijst bij ons niet zo hard, maar als je eenmaal een plekje hebt gekregen dan heb je bijna wel privé les want wij geven aan maximaal 5 combinaties per 45 minuten les. Gelukkig voor ons blijven de meeste klanten wel lang hangen. Daardoor dient men rekening te houden dat de wachtlijst ook wat minder snel gaat. (Dit gaat overigens op volgorde van binnenkomst.)
Eenmaal op les dan moet men na 2 probeerlessen een 10 rittenkaart kopen. (120 euro)  Deze is 12 weken geldig. Indien je niet kunt kun je, mits 24 uur van te voren, 2 keer kosteloos afzeggen*. (*=Daarna zijn de lessen die je af zegt voor eigen rekening.)
Bel je niet op tijd af dan word de les uiteraard gewoon doorberekend.  Als je met de lessen wil stoppen voordat je kaart vol is dan kopen wij deze niet meer terug. Tijdens de lessen is het dragen van een goedgekeurde cap en paardrijdkleding verplicht. Deze spullen zijn nogal duur in de aanschaf, daarom geven wij de gelegenheid om een cap en een zweepje te lenen van ons. Gewone rubber regenlaarzen en een jogging broek is in het begin ook toegestaan. Ben je er eenmaal zeker van dat je op paardrijles wil blijven kan er altijd nog een paardrijd outfit ingeslagen worden.

Privélessen volgen?
Een afspraak maken voor privé lessen met eigen paard of pony behoort ook tot de mogelijk heden.

Of wil je leren mennen voor het koetsiersbewijs dan kan dat. Wij kunnen jou het mennen met het achenbach systeem eigen maken.
Als je dit goed hebt geleerd dan is de volgende stap het koetsierexamen.

Opgeven kan bij voorkeur via deze website door middel van het inschrijfformulier. Meer informatie nodig? Bel Linda Brouwer: 06-13482771

Tijdens ponykamp vervallen op zaterdag de lessen.

Houd altijd het informatie bord in de kantine en onze website goed in de gaten zodat je van al onze plannen en evenementen op de hoogte bent.

Tags: Ruiterbewijs, paardrijden, Stal Zadelpret, Amstelveen, Uithoorn, de Ronde Venen, les, kinderlessen, lessen, Springlessen voor ruiters, paardrijlessen, dressuur, kinder paardrijlessen, leer paard rijden, deKwakel, kinderpaardrijlessen

E-mailadres

 • Instructrice Marja

  Instructrice Marja

  Hallo ik ben Marja de Dood en ik ben oprichter van stal Zadelpret. Met de paplepel is het paardrijden bij mij ingegoten. Helaas ben ik door ziekte niet meer in staat om mijn liefde en passie aan de lessers bij Stal Zadelpret over te brengen.

  „ Er is geen dieper geheim dan tussen een ruiter en zijn paard!“

  Marja geeft al enige tijd geen les meer bij Stal Zadelpret. Maar als oprichter van Stal Zadelpret hoort ze er natuurlijk wel bij!

  Demo

 • Instructrice Jacky

  Instructrice Jacky

  Hallo ik ben Jacky Schultus en ik ben Ik ben 19 jaar en ik kom uit Uithoorn. Sinds mijn 6e jaar ben ik a dag en nacht bezig met de paarden. Dit begon als een echt paardenmeisje op de manege en inmiddels ben ik een actief wedstrijdruiter. Ik breng diverse paarden uit in de dressuursport, waaronder mijn eigen paard Unique (Uni). Ik heb de opleiding Paardenhouderij en Management afgerond aan het Wellantcollege in Houten. Tevens heb ik mijn Basissport Allround instructeursdiploma behaald bij de ORUN.

  „Thuis is waar mijn paard is“

  Inmiddels geef ik al een aantal jaar les op stal Zadelpret. Ik vind het ontzettend leuk om kinderen wegwijs te maken in de paardenwereld. Ik vind het belangrijk dat kinderen op een respectvolle manier leren omgaan met paarden en pony's. Ik motiveer graag iedereen om mee te doen aan de onderlinge wedstrijden. Zo kan iedereen zijn/haar eigen voortgang bekijken en kunnen we goed zien waar we nog wat aandacht aan moeten besteden.Elke dag ben ik weer ontzettend trots op alle lessers die weer hun uiterste best hebben gedaan!

  Demo

 • Instructrice Linda

  Instructrice Linda

  Ik ben Linda Brouwer, 21 jaar en woonachtig in de Kwakel. Ik ben al bijna mijn hele leven tussen de paarden te vinden. Op mijn 7e ben ik zelf begonnen met paardrijles. Toen ik 14 jaar was kreeg ik mijn eerste eigen pony. Inmiddels een aantal jaar later heb ik mijn eigen paard HelleBorus, samen met hem ben ik actief in de wedstrijdsport en train ik naar een hoger niveau.

  „Paarden eerst! De rest komt later“

  Na de middelbare school ben ik ‘Paardenhouderij en management’ gaan studeren op het Wellantcollege in Houten. Tijdens deze opleiding heb ik ook de KNHS Orun instructeur opleiding succes vol afgerond. Inmiddels ben ik nu ruim 1,5 jaar aan het werk in de paarden met het geven van instructie, zowel groepslessen alsook privé. Ook loop in al een tijdje rond op Stal Zadelpret. Met ingang van 1 januari ben ik ook eigenaar van de stal.

  Demo